Shared Hosting o solutie ideala pentru website-ul tau!

 Cand esti la inceput de drum ca si blogger sau webmaster cel mai probabil ai un buget limitat! Iar un buget limitat nu ar trebuii sa te impiedice sa-ti duci la capat proiectul! O greseala pe care o fac multi recurg la un hosting gratuit tocmai ca nu-si permit inca de la inceput un webhosting platit !

 Alegerea unui hosting gratuit este o greseala capitala care desi la inceput poate parea o solutie ideala in timp iti poate distruge munca de luni sau chiar ani! Cum asa? Ei bine te poti trezi in orice clipa cu contul inchis si cu continutul sters, asta se poate imatampla cand ti-e lumea mai draga! Un alt mare dezavantaj al unui hosting gratis este faptul ca site-ul tau nu va fi bine indexat de motoarele de cautare ceea ce face ca munca ta sa fie in zadar! Plus de asta aceste hosting-uri gratuite au servere supraincarcate ceea ce le face sa fie extrem de lente iar viteza de incarcare a site-ului tau o sa fie foarte mare asta ducand la pierderea potentialilor vizitatori !
hosting super ieftin si bun

Acum te intrebi ce este de facut? Bugetul tau fiind unul limitat! Ei bine cea mai buna solutie de inceput este alegerea unui hosting shared! Daca cauti o sa gasesti companii de gazduire pe net cu preturi mai mult decat acceptabile, la sfarsitul acestui articol o sa-ti recomandam chiar noi doua astfel de companii! 

Ce este exact un Shared Hosting?

 Practic o sa primesti de la compania de hosting o portiune de spatiu pe unul din serverele lor unde o sa iti poti tine site-ul! O sa imparti serverul si ip-ul cu mai multe website-uri ! Din acest motiv costul unei astfel de gazduiri este unul destul de acceptabil pentru ca mai multe site-uri impart aceleasi resurse!

Acum vine intrebarea fireasca : daca impart aceleasi surse cu alte site-uri viteza si fuctionalitatea site-ului meu va fi afectata? Ei bine nu campaniile de hosting stiu exact cate site-uri sa puna pe un singur server si cum sa configureze serverul astfel incat resursele acestuia sa fie distribuite uniform care site-urile de pe el !

hawkhost.com un hosting shared pentru site-ul tau foarte ieftin

 

Avantajele unui shared hosting

1. Costul redus al acestuia perfect pentru un site sau blog la inceput de drum cand bugetul este redus

2. De obicei un shared hosting vine cu Cpanel gratuit ceea ce este minunat pentru webmasterii/bloggerii incepatori , acesta fiind un panou de control al serverului usor de folosit cu tutoriale etc, practic e ca si cum ai avea windows pe serverul tau!

3. O gramada de aplicatii si scripturi usor de instalat gratuite

4. Posibilitatea de a gazduii unul sau mai multe site-uri pe un singur plan

5. Instalarea wordpress sau a altor cms cum ar fii forumuri sau joomla este foarte simpla fara ca tu sa iti bati capul cu configuratea bazei de date sau altele !

6. De obicei poti obtine un IP dedicat pentru cativa dolari in plus!

7. Banda de internet pentru site-ul tau nelimitata

8. Garantia ca site-ul tau va fi functional 99,9% din timp

Dezavantajele unui shared hosting

1. Cel mai mare dezavantaj sunt resursele limitate! Adica spatiu de disc limitat si memorie ram limitata ! 

2. Cel mai probabil cand site-ul tau o sa devina mare si cautat o sa trebuiasca sa treci la un VPS (virtual private server) sau la un server dedicat ! Dar nu-ti face probleme cand site-ul tau o sa fie asa de mare cel mai probabil o sa faci destul de multi bani incat bugetul nu o sa fie o problema !

Unde gasesti un shared hosting bun si ieftin?

 O sa revin cu un articol detaliat despre companiile care ofera cel mai bun shared hosting la cel mai mic pret ! Pana atunci am sa indraznesc sa va recomand doua companii cu care lucrez de peste cinci ani si alaturi de care mi-am crescut afacerea online ! Si anume :

HawkHost  – e super vi-l recomand nu o sa va dezamageasca

HostBlast – Recomandat pentru inceput inca il folosesc pentru site-uri mici

shared hosting pentru toata lumea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *